"De wereld is een gevaarlijke plek, niet vanwege hen die kwaad doen, maar vanwege hen die het kwaad aanschouwen en niets doen”

- Albert Einstein

Inloophuis

Onder het genot van een kopje koffie bieden we een plek van veiligheid, rust en sociale contacten. Ook is er de mogelijkheid voor een persoonlijke gesprek, dit kunt u ook aangeven bij de info-tafel. Het Inloophuis is er tegelijkertijd met Vispoort-Basisvoedsel, zie voor de doelgroep en andere gegevens de informatie op deze pagina.

Basisvoedsel

Voor een aantal mensen in onze samenleving is het moeilijk, soms onmogelijk, om rond te komen. Met dit project komen we met deze mensen in contact en helpen ze. Het project “Basisvoedsel” ondersteunt door basisvoedsel te verstrekken.

Wat doen we

Wekelijks voorzien we huishoudens van basisvoedsel. Onze insteek is dat we datgene uitdelen wat we aan basisvoedsel krijgen. We streven ernaar om een compleet pakket te kunnen aanbieden. Hieronder verstaan we brood, aardappelen, groente en fruit. Vaak lukt dat ook en wanneer er geen aardappelen zijn, hebben we meestal rijst / pasta. Daarnaast zijn ook er soms andere basis producten.

De meeste cliënten drinken ook een kopje koffie met ons mee en zo leren we ze ook beter kennen. Via Platform Vispoort zijn we verbonden met een aantal andere Christelijke hulpverleningsinitiatieven in Vlissingen en omstreken, ook werken we samen met niet Christelijke maatschappelijke partijen.

Hierdoor kunnen we mensen indien nodig voor specifieke ondersteuning doorverwijzen naar voor ons vertrouwde partijen.

Onze doelgroep

Naast het inkomensaspect is relatie een belangrijk uitgangspunt, mensen moeten daarom ook persoonlijk het project kunnen bezoeken. Het project is er voor iedereen: Christenen, ongelovigen of anders gelovenden. Basisvoedsel wordt verstrekt aan huishoudens met een inkomen dat lager ligt dan 120% van het betreffende minimum én die zelf het pakket kunnen komen ophalen.

Vragen

Wanneer je verder vragen hebt, kun je deze tijdens de openingstijden aan de info-tafel stellen.